Подходяща ли е SHR епилацията за всички типове кожа?

SHR епилацията е подходяща за всички типове кожа, дори и за кожа със загар. За разлика от традиционните лазерни и IPL технологии, SHR епилацията може да се прави през цялата година, без да се налага да се предпазвате от слънцето.Процедурата се препоръчва една седмица преди или една седмица след изгане на слънце или солариум.

Колко процедури са нужни?

Това зависи от няколко фактора: плътните косми се повлияват по-добре от тънките, а тъмните по-бързо от светлите. С шест процедури с лазер при тъмни плътни косми може да се постигне 80 до 90% редукция на окосмяването. Краката са един пример за зона с плътни и тъмни косми. Бикини зоната, при която окосмяването се състои от тъмни плътни косми може да реагира при 6 процедури с повече от 90% редукция. При по-светлите и тънки косми по бикини зоната може да има само 70% редукция след 6 процедури. При подмишници, гърди и предмишници обикновено се постига 85-95% редукция с 6 процедури, но мъжкият гръб и женското лице е възможно да изискват допълнителни процедури.

Нужна ли е подготовка преди процедурата

Преди терапията кожата трябва да е добре почистена и суха. Космите трябва да са обръснати и да се оставят да израснат около 1 милиметър, затова посъветвайте клиентите да обръснат своите косми 1-2 дни преди терапията.

Болезнена ли е процедурата

Процедурата с SHR – Super Hair Removal не е болезнена.Апарата от ново поколение с вградена охлаждаща система, която не позволява дори затопляне на мястото на епилацията. Някои клиенти го сравняват с масаж с топъл камък.